آدرس
مشهد - میدان ده دی - نبش رازی 2 - مجتمع بین المللی طلا و جواهر نفیس
شماره تماس
05138588488 / 05138580919
ساعات کاری
9 صبح الی 14 بعدازظهر / 17 عصر الی 21 بعدازظهر

تاریخچه طلا

۲۵ مهر ۱۴۰۳ 167 بازدید بدون دیدگاه

تاریخچه طلا

به احتمال زیاد مردم اولین بار طلا را در نهرها و رودخانه‌های سراسر جهان کشف کردند که به سال 2200 قبل از میلاد برمی‌گردد و زیبایی و درخشندگی آن جلب توجه می‌کرد. همچنین در این زمان استفاده از طلا در ساخت جواهر و زیور آلات و سایر تزئینات، بجز برای فرعونیان، کاهنین و مقامات بلند پایه سیاست مجاز نبود.

جالب است بدانید که در سال 1804 با کشف طلا در ایالت کالیفرنیای آمریکا، بزرگ‌ترین هجوم طلا در این دوران به وقع پیوست.

در سال 1885 کشف و جستجوی طلا در آفریقای جنوبی آغاز شد!
ولی طلا بیگانه است! تقریباً تمام طلایی که امروزه در جهان یافت می‌شود از زمین منشأ نگرفته است. در عوض، طلایی که امروز می‌شناسیم از شهاب سنگ‌هایی که زمین را ۲۰۰ میلیون سال پس از تشکیل سیاره بمباران کردند، به دست آمد.
* طلا درون ماست! به طور متوسط یک انسان با وزن 70 کیلوگرم بیش از 0.2 میلی گرم طلا در داخل خود دارد. مقادیر کمی از طلا در نزدیکی قلب و در بستر ناخن یافت می‌شود.
در واقع تاریخچه طلا و جواهر گذشته بسیار دور برمی‌گردد، به طوری که طبق گفته انجمن ملی معدن، برای اولین بار در 4000 سال قبل از میلاد مسیح توسط فرهنگ‌های امروزی اروپای شرقی برای ساخت اشیاء تزئینی استفاده شد.
* شما می‌توانید طلا بخورید!

* می‌توانید با خیال راحت طلا را به شکل ورق طلا یا زرق و برق بخورید. طلای خالص سمی نیست و مستقیماً از دستگاه گوارش شما عبور می‌کند.

طلا به طور کلی چند هزار سال فقط برای ساختن جواهرات و بت‌ها برای عبادت استفاده می‌شد.
این تا حدود 1500 سال قبل از میلاد بود تا زمانی که امپراتوری باستانی مصر، که از منطقه طلادار خود، نوبیا سود زیادی می‌برد، طلا را به اولین وسیله رسمی مبادله برای تجارت بین المللی تبدیل کرد.

از همان ابتدا، چیزی در مورد طلا تمدن‌ها را در سراسر جهان جذب کرد، بدون اینکه آن تمدن‌ها هرگز با یکدیگر تماس داشته باشند.
از زمان کشف آن نماد زیبایی، قدرت، خلوص و موفقیت بوده است. نه تنها زیبایی طبیعی طلا آن را بسیار گرانبها و مرموز می‌کند، بلکه ممکن است مفیدترین فلز در جهان نیز باشد.
طلا، رسانای فوق العاده ای برای الکتریسیته است، کدر و اکسید نمی‌شود.

طلا همچنین یکی از معدود کالاهایی است که می‌توان آن را به عنوان یک دارایی ارزی یا پولی نیز در نظر گرفت، بیشتر طلای استخراج شده هنوز تا امروز وجود دارد.
بسیاری از ارزها در سراسر جهان تا همین اواخر توسط طلا پشتیبانی می‌شدند، طلا هنوز به‌طور مؤثری به عنوان یک دارایی امن در مواقع آشفتگی اقتصادی برای حفظ ثروت استفاده می‌شود.

تاریخچه استاندارد طلا و سکه

نکته جالب در مورد طلا این است که به دلایل نامعلوم، توانایی اسرارآمیز آن در جذب افراد در سراسر جهان به طور مستقل از یکدیگر، به آن اجازه داد تا تبدیل به یک وسیله مبادله مورد قبول در هر نقطه از جهان شود.در مقاطع مختلف در طول تاریخ، سکه‌های طلا ضرب شد، با این حال، بسیاری از سکه‌ها توسط هیچ مقام مرکزی ضرب نشد، بلکه به سادگی توسط مردم عادی چکش خورد.

این توانایی در ساختن سکه‌های خانگی، به اصطلاح، که به عنوان پول قانونی پذیرفته شده بود، باعث شد که شکل نامنظم آنها ایجاد شود. بدیهی است که تنظیم این ضرب سکه‌های خانگی به سختی انجام می‌ شد و روشی به نام قطع کردن یک مسئله رایج در مورد سکه‌های طلا و نقره بود.
متأسفانه این اتفاق باعث شد که وزن سکه کمتر از ارزش واقعی سکه باشد و دیگر مناقصه ارزشمندی به خصوص در خارج از کشور نداشته باشد.
موضوع دیگر این بود که سکه‌های ضرب شده که با حکاکی مخصوص از بریدن محافظت می‌شد، به راحتی با ریخته گری با قالب‌های تقلبی جعل یا با قالب های تقلبی مهر می‌شد.
که در انتها منجر به مشکلاتی در مبادله کالا با سکه طلا شد.
در طول جنگ جهانی دوم واضح بود که پس از پایان جنگ به یک سیستم بین المللی جدید برای جایگزینی استاندارد طلا برای مبادلات نیاز است در نتیجه طرح آن در کنفرانس برتون وودز در ایالات متحده در سال 1944 طراحی شد.
تسلط سیاسی و اقتصادی ایالات متحده ایجاب می‌کرد که دلار در مرکز سیستم باشد. در نتیجه دلار به طلا با برابری موجود 35 دلار در هر اونس ثابت شد، در حالی که سایر ارزها نرخ مبادله‌ای ثابت اما قابل تنظیم به دلار داشتند.
برخلاف استاندارد طلای کلاسیک، کنترل سرمایه مجاز بود تا دولت‌ها را قادر سازد تا اقتصاد خود را بدون آسیب به جریمه های بازار مالی تحریک کنند. و همچنان این رویه تا حدودی ادامه دارد.

اولین سابقه و تاریخچه زر، سکه وطلا در ایران

در دوره هخامنشیان برای اولین بار در جهان سکه طلا توسط داریوش کبیر در ایران ضرب گردید که به آن داریک گفته می‌شود.
تا آن دوره در دنیای آن روز هنوز سکه‌های طلا به صورت استاندارد ضرب نشده بود.
سکه‌های رایج از مس، مفرغ و نقره بود و پس از داریوش در کشورهای دیگر هم سکه طلا ضرب شده است.
در عصر ساسانیان نیز مصرف طلا در ایران فراوان بود. بر اساس نوشته‌های مورخین سرشناسی نظیر ویل دورانت، گیرشمن، شاردن و دیگران در ادوار مختلف تاریخی فعالیت‌های تولیدی و بازرگانی مصنوعات طلا و جواهر و سنگ‌ها و مواد طبیعی قیمتی رونق فراوانی داشته است.
در آن زمان طبقه اشراف و ثروتمندان جامعه عموما از وسایل و اشیاء زینتی گرانبهائی که از طلا و جواهرات ساخته شده بود استفاده می‌کردند.
از شکوه و عظمت دست‌ساخته‌های هنری ایرانیان در روزگاران هخامنشی و ساسانی هرچه گفته شود کم است.
پادشاهان این سلسله نظیر هرمز اول، خسرو دوم چنان به ساخت زیور آلات اشرافی و به ویژه تاج و تخت پادشاهی توجه داشتند که حیرت مورخین را برانگیخته است.
تئوفیلاکتوس مورخ بیزانسی و ثعالبی مورخ عرب در وصف تاج و تخت پادشاهان مذکور مطالبی نگاشته‌اند و اعتراف کرده‌اند که در تاریخچه طلا، طلا و جواهرسازان ایرانی در عصر خود همواره شهره آفاق بوده‌اند.

5 2 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
موجود است، هم‌اکنون میتوانید سفارش دهید!
ناموجود!